A doua zi a noastra la New York a fost una plina, in care am umblat non-stop prin oras si am avut ocazia sa descoperim 3 locuri fascinante. Am inceput ziua cu un Uber care ne-a dus la Muzeul de Istorie Naturala. Pentru ca am ajuns inainte de deschidere, am stat o ora prin Central Park (care este imens si arata superb toamna, acoperit de frunze multicolore), apoi ne-am retras intr-un Starbucks pentru ca era extrem de frig. Mi-a placut atmosfera din cafenea, majoritatea oamenilor se cunosteau, isi zambeau si schimbau cateva vorbe inainte de a merge la treburile lor. Mi s-a parut ceva aparte pentru un oras asa mare si aglomerat ca New York-ul.

Muzeul de Istorie Naturala

Este un muzeu mare, intins pe mai multe etaje, cu numeroase sectiuni care prezinta diferite regiuni ale lumii. Mi-a placut sectiunea africana, unde Bogdan a avut sansa sa descopere cateva reprezentari in miniatura ale unor unelte si instrumente muzicale specifice trecutului acelei regiuni.

Ce ne-a fascinat pe amandoi a fost timpul petrecut in “discovery room”, un loc dedicat celor mici, dar care m-a cucerit si pe mine. Camera era plina cu tot felul de jocuri in tematics muzeului, potrivite pentru foarte multe varste.

Muzeul este foarte mare, nu poate fi vazut pe indelete cu un copil mic, mai ales ca este destul de aglomerat, dar m-am bucurat ca am fost acolo si am vazut macar o parte din el, a meritat din plin!

Muzeul Metropolitan de Arta (MMA)

La Muzeul de Istorie Naturala am cumparat un City Pass cu intrari la mai multe muzee, iar cand am vazut MMA pe lista nu am putut sa nu merg pana acolo, mai ales ca era relativ aproape. Bogdan era deja obosit, asa ca l-am pus in spate (in Bumbo) si am pornit asa prin Central Park, spre muzeu. La cele 18 kg din spate s-au adaugat ghiozdanul (mutat in fata), dar si inaltatorul de masina (prins de ghiozdan), asa ca plimbarea nu a fost tocmai relaxanta.

Cand am vazut ce multi oameni era la MMA, am decis sa il las pe Bogdan in Bumbo si sa las bagajele la garderoba, ca sa imi fie putin mai usor. Cred ca as putea intra in Cartea Recordurilor pentru cea mai rapida vizita a muzeului 🙂 (am mers in pas rapid printre exponate, in timp ce Bogdan canta tot felul de cantecele in Bumbo). Este un muzeu interesant, dar doar daca sunteti fara copii si aveti o jumatate de zi la dispozitie. Mi-a atras atentia expozitia de costume, am regasit acolo exponate cu totul aparte.

Empire State Building

Cred ca acest loc nu mai necesita nici o prezentare. Noi am ajuns acolo pe inserat si am admirat New York-ul luminat de la inaltime. Totul este foarte bine organizat, asa ca nici nu am resimtit aglomeratia permanenta de acolo. Orasul arata fabulos de sus, este o priveliste pe care nu cred ca o voi uita vreodata.

La final va las cu mai multe poze din aceasta zi, sunt sigura ca ale povestesc mai bine decat mine despre farmecul acestui oras.

~ Jurnal de la New York / Raluca & Bogdan / noiembrie 2016

Tagged on:     

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: