Similar Posts

4 Comments

  1. Deduc din articol ca asta e o gradinita similara cu cele private de la noi, exista si variante de stat? Sau toata lumea trebuie sa suporte costurile de care pomenesti?

    Pfoai, am atatea intrebari! 😂 astept articolele viitoare! Si noi me gandim sa plecam din tara, asa ca urmaresc cu mare interes toate articolele legate de sistemele educationale “din afara”.

    1. In America nu exista deloc sistem prescolar de stat, asadar totul este privat. Costurile difera mult in functie de ce alegi. Cele mai ieftine variante sunt daycare-uri din casele oamenilor sau gradinite aglomerate unde practic nu prea se face nimic si copiii sunt doar supravegheati. Pe masura ce ai pretentii mai mari, costurile cresc si ele! Tocmai de asta sunt multe mame in America, care decid sa stea acasa cu copiii… unele o fac din doar dorinta de a sta cu copiii, dar multe efectiv nu isi permit o gradinita sau ar munci doar ca sa aiba bani sa acopere gradinita si transportul si atunci nu merita. Mai ales pentru familiile cu mai multi copii costul educatiei prescolare este o reala povara!

  2. Doamne, Raluca, prin cate emotii trece omul cu gradinita. Si atunci, si acum am zis ca e o schimbare foarte importanta. Am stat si noi 4 ore intr-un parc de langa gradi. Atata emoție e in noi in primele zile, ma bucur mult ca a mers mai usor decat te asteptai. Succes in continuare si adaptare usoara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *