De ceva timp ma straduiesc sa gasesc o cresa potrivita, dupa ce aproape am renuntat la varianta de a avea o bona, pentru ca mi se pare greu sa gasim persoana care sa fie pe placul nostru.
Dupa ce am facut o lista cu multe crese, le-am ales pe cele relativ apropiate ca locatie, apoi am cautat recomandari pentru fiecare. Momentan am restrans lista la doua variante, dintre care speram sa gasim varianta cea mai buna.
Mi se pare importanta discutia preliminara avuta cu personalul de acolo si vizita facuta la locatie, pentru a putea sa ne facem o imagine de ansamblu despre serviciile oferite si calitatea acestora.
Iata o lista scurta cu cateva criterii importante pe care sa le luam in considerare la discutia de informare si preferabil pe care sa le investigam si separat, de la alti parinti care au ales respectivul loc.

1. Programul (timpul petrecut de bebe acolo, activitatile facute, vacantele din an)
Pentru multi parinti este important programul cresei, orele intre care bebelusul va putea sta acolo, pentru a putea sti daca se potriveste cu programul de la serviciu.
Mi se par importante activitati pe care le fac bebelusii acolo, cred ca este esential sa le fie stimulata inteligenta si creativitatea. Noi verificam programul de somn folosit in cresa, sa ne dam seama daca se potriveste cu cel al lui bebe, sa stim daca il putem adapta din timp.
Un alt aspect important este perioada in care cresa este inchisa pe perioada anului. Unele au vacante lungi vara si deci trebuie luat in considerare daca avem alternative pentru saptamanile respective.

2. Personalul
Pentru noi cel mai important este sa stim ca il lasam pe bebe cu persoane rabdatoare, care sa stie sa se joaca cu el, sa il alinte si sa stie sa il faca sa treaca repede peste momentele de plans, mai ales atunci cand este obosit. Este bine sa fie mai multe ingrijitoare, pentru ca fiecare sa fie responsabile pentru un numar mai mic de bebelusi si sa le poata acorda mai mult din timpul lor.
De asemenea trebuie verificata prezenta unui educator pericultor, care sa faca activitati cu bebelusii, si a unui asistent medical, care sa le verifice starea de sanatate regulat.

3. Mancarea
Pentru ca din punctul meu de vedere alimentatia are un rol esential in cresterea sanatoasa a bebelusului mi se pare util sa stiu cum este preparata mancarea. Unele crese au un sistem de catering, altele au bucatarie proprie. Le prefer pe cele care prepara local mancarea, unde se pot face modificari dupa preferintele parintilor si unde pot afla sursa de provenienta a alimentelor preparate, eventual sa mi se transmita saptamanal meniul care va fi servit.

4. Acomodarea
Pentru ca perioada de acomodare este una dificila pentru bebe, dar sigur va fi si pentru mine, as vrea ca cresa pe care o voi alege sa imi ofere posibilitatea de a participa la aceasta etapa. De asemenea as vrea ca personalul cresei sa ma anunte daca bebe plange mai mult, ca sa pot merge la el si sa evit sa treaca prin perioade grele, mai ales in primele saptamani.

5. Spatiul destinat activitatilor
Dupa parerea mea locul unde bebelusii isi vor petrece aproape tot timpul trebuie sa fie primitor si distractiv. Locul de joaca trebuie sa fie separat de cel de somn si de masa, pentru ca activitatile sa se desfasoare mai organizat si bebelusii sa fie obisnuiti cu o anumita disciplina si cu un program.
Ar fi important ca cresa sa aiba un loc de joaca afara, iar bebelusii trebuie sa iasa in fiecare zi, daca vremea permite asta, chiar daca pentru personalul cresei este o activitate mai obositoare.

Pentru noi acestea sunt elementele pe care le urmarim atunci cand vom alege o cresa, iar la acestea vom adauga parerea pe care ne-o va face locul la prima vedere si mai ales parerea lui bebe despre loc si despre oamenii de acolo. Sper sa reusim sa facem cea mai buna alegere. Va fi greu, dar imi doresc sa avem noroc.

sursa foto: Pinterest

One thought on “Cum alegem cresa potrivita

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: