Pentru ca fiecare an are o saptamana dedicata alaptarii, intre 1 si 7 august, iata ca evenimentele dedicate acestei saptamani se apropie. Va invit sa descperiti o parte dintre ele in lista mea. Am observat cu bucurie ca se fac evenimente in multe orase din tara, dar voi scrie doar despre cele din Bucuresti, despre care am aflat in ultimul timp.
La multe dintre ele voi participa, sper sa vad acolo multe mamici dornice sa sustina alaptarea.

@ Dezbatere despre alaptare la Libraria Humanitas Cismigiu (1 august, ora 11)
Descrierea evenimentului:

Cu ocazia Saptamanii Mondiale a Alaptarii 2014, va asteptam la Libraria Humanitas Cismigiu pentru a dezbate impreuna cu specialistii in domeniu despre ALAPTARE – castigul incomensurabil pe care il oferim copiilor nostri pentru intreaga viata -, despre practicile din maternitatile romanesti si programele propuse/adoptate in vederea sustinerii alaptarii in tara noastra.
Totodata, cu acest prilej, va avea loc si lansarea oficiala a “Ghidului pentru alaptare al doctorului Jack NEWMAN” – cea mai buna sursa pentru mame si specialisti si singura carte in domeniu din Romania.
Eveniment dedicat parintilor si viitorilor parinti, specialistilor, jurnalistilor si organizat cu scopul Protejarii, Promovarii si Sustinerii Alaptarii in Romania.

Pagina oficiala a evenimentului o gasiti aici.

sursa foto
@ Mars “Alaptarea conteaza” (1 august, ora 18)
Descrierea evenimentului:

Cu ocazia sarbatoririi Saptamanii Internationale a Alaptarii (1-7 august), va invitam sa participati la marsul “Alaptarea Conteaza!”, care se va desfasura in data de 1 august, intre restaurantul Horoscop (Piata Unirii) si intrarea in parcul Tineretului, de la ora 18:30.
Scopul marsului este de a informa oamenii despre importanta alaptarii si de a ne arata sprijinul fata de mamele care alapteaza sau care vor sa alapteze.
Asteptam la mars parinti/viitori parinti, bunici si copii!

Pagina oficiala a evenimentului o gasiti aici.
@ Mamici pe tocuri (4 august, ora 10)
Descrierea evenimentului:

Va invitam la un eveniment inedit, plin de informatii dar si de rasfat alaturi de femei superbe, increzatoare si mai ales mamici puternice care stiu ca laptele matern este cea mai buna alegere pentru hrana bebelusului!

#MamicipeTocuri de anul acesta va avea loc in acelasi timp atat in Bucuresti cat si in Brasov. Vom avea parte de:
– consiliere in alaptare cu ajutorul partenerilor de la Asociația Consultanților în Lactație din RomâniaEuparinteghemotoc si Centrul 9 luni
– consiliere cu privire la purtarea copiilor
– poze profesioniste realizate de Diana Damalan Photography
– tratamente faciale cu produse cosmetice naturale marca Soap Mill
– defilarea mamicilor pe tocuri
– loc de joaca pentru copii
– tombola cu premii din partea noastra, Haine De AlaptatMamagazin,Mamialapteaza si altii pentru ca nu vrem sa dezvaluim totul de la inceput

#MamicipeTocuri” este un eveniment special pe care il organizam alaturi de mamici dedicate din Brasov, Happy Moms, eveniment dedicat Saptamanii Mondiale a Alaptarii, prin care vrem sa aratam lumii intregi ca suntem niste mamici extraordinare, mandre de faptul ca ne alaptam copii si nu ne este teama sa aratam lumii cat de frumoase suntem in timp ce facem asta.

Asadar va asteptam incaltate cu perechea de pantofi preferata sa aratam lumii ca nu numai alaptam oriunde si oricand vrea belusul nostru, dar o facem cu o gratie si frumusete de care numai o mamica este capabila.

Pagina oficiala a evenimentului o puteti gasi aici.
sursa foto
@ Consultanta gratuita in alaptare (4, 5 si 6 august)
Detalii puteti gasi in afisul de mai jos si pe pagina centrului care se ocupa de aceste evenimente, aici.
sursa foto
@ Proiectie nationala “Indraznesc sa alaptez” (5 august, ora 18)
Descrierea evenimentului:

“Îndrăznesc să alăptez“, primul documentar despre revoluția româncelor care au reînvățat să-şi alăpteze copiii.

Într-o Românie în care numai 12% dintre bebeluşi beneficiază, în primele 6 luni de viață, de primul lor drept – alimentația exclusivă cu lapte matern – mamele învață din nou să-şi hrănească sugarii la sân, aşa cum recomanda UNICEF şi Organizația Mondială a Sănătății. Revoluţia româncelor care îndrăznesc să-şi alăpteze copiii a iscat controverse şi a generat dezbateri încinse.

„Îndrăznesc să alăptez“ – primul documentar românesc despre alăptare: încurajează tinerele mame să se informeze, să apeleze la consilieri în lactație atunci când întâmpină dificultăți, să nu recurgă la alimentație artificială fără indicație medicală clară şi să-şi hrănească bebeluşii exclusiv la sân în primele 6 luni de viață. Studiile recente arată că nou-născuţii alăptați exclusiv, cel puțin în prima jumătate de an de viaţă, prezintă riscuri mai scăzute să sufere de alergii, disfuncții digestive, diabet, boli cardiace sau cancer.

Demontăm mituri, analizăm opțiunile şi dezbatem drepturile femeii asa cum sunt ele înțelese în sistemul sanitar românesc.

Acest documentar îşi propune să informeze mamele şi viitoarele mame despre drepturile copiiilor lor la naştere şi nu în ultimul rând să sensibilizeze populația în ce priveşte alăptarea, ca fiind firească şi naturală.

„Îndrăznesc să alăptez“ , un documentar susținut de dr. Ana Culcer, medic primar în neonatologie şi pediatrie.

Pagina oficiala a evenimentului o puteti gasi aici.

@ Socializare si alaptare in aer liber la Crayon Club (5 si 6 august)
Descrierea evenimentului:

Pe 5 si 6 August, incepand cu ora 10.00 si pana cand rezista fiecare pui mic, va invitam la intalniri de socializare si alaptare in aer liber in cadrul carora sa schimbam o vorba, un sfat, o informatie despre alaptare si nu numai.

Vom incerca sa avem alaturi si specialisti, consilieri in alaptare care sa ne fie alaturi si sa ne mai ajute cu raspunsuri la intrebari.

Pagina oficiala a evenimentului o puteti gasi aici.
Daca aveti alte propuneri de evenimente va invit cu drag sa imi scrieti, sa completam lista aceasta cu multe surse de inspiratie pentru aceasta saptamana in care merita sa sustinem din plin alaptarea.

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: