De dimineata am constatat ca nu prea avem nimic interesant de mancare pentru Bebe, asa ca am facut repede niste briose improvizate. Au fost tare apreciate de Bebe si de Tati, iar reteta este foarte simpla.

Am folosit:
4 galbenusuri
1 iaurt si jumatate
2 mere
1 banana
faina de grau integrala + faina de orez (se poate folosi doar una, eu le aveam pe amandoua in casa)
fulgi de ovaz
sirop de artar (sau de agave).
Am batut galbenusurile si le-am amestecat cu iaurtul (cam 180 g, adica o cutiuta si jumatate), merele rase, banana pasata cu furculita si 2-3 linguri de sirop de artar (puteti renunta la indulcitor daca nu va place, oricum sunt destul de dulci de la mere). Apoi am pus 5 linguri pline cu faina de grau integrala, 2 linguri de faina de orez (se pot pune doar 7 linguri de faina de grau, daca nu aveti faina de orez) si 3 linguri pline de fulgi de ovaz.
Aici cantitatea depinde de consistenta dorita: eu le fac mai moi ca asa ii plac lui Bebe, dar daca puneti mai multa faina vor iesi mai putin moi. Fulgii de ovaz fac briosele putin crocante, daca bebelusul este mic puteti renunta la ei si sa ii inlocuiti cu faina.

Briosele inainte sa le pun la cuptor

Cantitatea de iaurt contribuie si ea la consistenta brioselor, eu pun mai mult iaurt ca sa fie mai pufoase. Am preincalzit cuptorul cat am preparat compozitia si apoi am umplut formele. Am niste forme de briose mici, am umplut 12 forme. Eu le fac mai putin inalte ca sa le poata tine Bebe bine in manute.
Le-am tinut la cuptor jumatate de ora, dar am verificat de mai multe ori ca sa fiu sigura ca nu se intaresc prea tare. Au iesit delicioase, am mancat cu totii cu multa pofta.

Briosele scoase din cuptor

Bebe a fost incantat, iar noi vom mai face reteta pentru ca este gata repede si se face usor. Daca o incercati sper ca bebelusii vostri sa fie la fel de multumiti de gust si sa manance cu la fel de multa pofta.
Spor la gatit, dragi mamici!

Tagged on:

3 thoughts on “Briosa de sambata dimineata (reteta simpla pentru bebelusi)

  • 31/01/2016 at 11:24 am
    Permalink

    Am incercat azi reteta. Cum nu se specifica temperatura – le-am copt la 180 grade, cam 40 minute.
    Totusi, briosele au miezul umed (nu uscat, ca la o briosa clasica). Asa ar trebui sa iasa?

    Reply
    • 11/02/2016 at 11:11 am
      Permalink

      Scuze pentru raspunsul intarziat, abia acum am apucat sa citesc mesajele. Briosa iese uneori mai umeda in interior, alteori mai uscata, cred ca in functie de cantitatea de iaurt. Noua ne plac ambele variante, ba chiar le preferam pe cele cu miezul umed pentru ca ni se par mai gustoase. 🙂
      Nu am trecut temperatura in articol pentru ca eu am un cuptor fara reglare de temperatura si din cauza asta nu am putut da mai multe detalii.

      Reply
  • Pingback: 5 idei de alimentatie sanatoasa intr-un cos plin de bunatati ⋆ Raluca Loteanu

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: