Scriam anul trecut ca nu imi plac locurile de joaca indoor din mall-uri, iar asta nu s-a schimbat nici acum, cand nici macar cand este foarte frig acolo nu recurgem la o astfel de varianta. Stiu ca alti parinti le prefera si le respect alegerea, dar pentru noi pur si simplu nu sunt potrivite, asa ca am incercat mereu sa gasesc alte variante de locuri pentru copii la care putem sa mergem in timpul liber.

Desigur prima optiune este intotdeauna timpul petrecut afara, in aer liber, dar uneori un spatiu indoor este mai potrivit pentru ca noi sa putem sta linistiti in timp ce copilul se joaca sau ca el sa participe la tot felul de ateliere si alte activitati pentru cei mici. Asa ca treptat am descoperit cateva locuri pe care le avem pe lista noastra de timp liber atunci cand vrem sa mergem undeva unde Bogdan sa se poata juca, iar noi sa putem petrece un timp linistit alaturi de el. Va impartasesc si voua lista noastra, poate va inspira. 🙂 Unele locuri sunt deja testate, altele sunt pe lista de locuri de descoperit in curand.

Le asez aici in ordine alfabetica, cu cateva detalii despre fiecare, ca sa va puteti face o idee despre fiecare loc in parte.

1. Casa Pixie

Am descoperit locatia vara trecuta, este undeva aproape de statia de metrou Stefan cel Mare si este o casa cu parter si etaj, plus o curte in spate. Am mers de mai multe ori acolo cand era vreme frumoasa, imi place curtea mica si linistita in care Bogdan se putea juca in timp ce noi savuram cate o limonada.

In interior imi place mult decorul, peretii sunt pictati foarte frumos si atmosfera este primitoare. Au doar cateva jucarii de lemn potrivite mai ales pentru copiii mici. Pentru cei mari am vazut ca au uneori ateliere. Daca vreti sa mergeti acolo trebuie sa ii contactati inainte ca sa va asigurati ca nu au planificat vreun eveniment in timpul caruia locatia este inchisa. Noua ne place mai ales faotul ca putem sta afara atunci cand este vreme calda, iar faptul ca locul este situat central il face usor accesibil cu masina in weekend.

Adresa: str. Aurel Vlaicu nr. 93 (pagina de Facebook o puteti gasi aici)IMG_5236

2. Casuta Aventurilor

Am descoperit recent acest loc, cand am facut o mini petrecere acolo, in ianuarie. Este o locatie dedicata in principal petrecerilor pentru cei mici, dar gasiti acolo si multe evenimente pentru copii: spectacole, ateliere si seri de tipul “family night out”. Am scris pe larg aici despre cum ni s-a parut la Casuta Aventurilor, gasiti acolo si poze ale locatiei. Evenimentele sunt anuntate din timp pe pagina lor de Facebook, pe mine ma atrag in mod aparte spectacolele sustinute de Juxi Magic, dar sunt si alte oferte interesante.

Adresa: sos. Oltenitei nr. 21C (pagina de Facebook aici)loc petrecere casuta Aventurilor

3. Clubul de Arte Mozart

Am aflat despre clubul Mozart atunci cand am participat la un eveniment desfasurat acolo si locul mi s-a parut primitor, asa ca am revenit peste ceva timp impreuna cu Bogdan la o sedinta de kinetoterapie. Ne-a placut mult profesorul de kineto, a stiut sa interactioneze cu Bogdan si intreaga sedinta a fost foarte placuta. Am participat si la un eveniment tip petrecere pentru copii si ne-am simtit bine, totul a fost atent gandit pentru cei mici. Au tot felul de cursuri intersante mai ales pentru copii putin mai mari, am citit despre toate programele lor si multe mi s-au parut  interesante.

Din pacate nu am putut continua sedintele de kinetoterapie din cauza programului nostru neregulat din weekend, dar cu siguranta vom mai reveni acolo la evenimente. Le urmaresc pagina de Facebook si acolo aflu despre noutatile lor, sper sa mai ajungem acolo intr-unul din weekend-urile urmatoare.

Au si o curte mica, cu o trambulina si un tobogan, dar mai tentant este spatiul de joaca de la etaj. Ce imi place mai putin la locatie este faptul ca uneori se gaseste mai greu loc de parcare, din cauza stradutelor inguste din zona respectiva.

Adresa: str. Nisipari nr. 13 (pagina de Facebook aici)IMG_5237

4. Crayon Club

Stiu despre Crayon de vreo 2 ani, este un loc dedicate celor mici situate in zona Piata Muncii, undeva retras in spatele unor blocuri. Au o curte cu tobogane si jucarii, dar si spatiu de joaca interior. Copiii se pot juca in timp ce parintii savureaza un ceai sau o limonada.

Ne place pentru ca este un loc linistit, iar curtea este destul de spatioasa. Ce imi place mai putin este faptul ca aproape toata curtea din fata este acoperita cu destul de mult beton, as fi preferat mai mult spatiu cu iarba, dar este frumos oricum. Daca vreti sa mergeti acolo trebuie sa ii contactati inaite ca sa va asigurati ca nu este inchis pentru vreun eveniment. De obiecei publica pe Facebook programul ca sa puteti afla usor orele libere.

Adresa: str. Intrarea Mieilor nr. 17-21 (pagina de Facebook aici)IMG_5238

5. Creanga 21

Am descoperit acest loc atunci cand am fost la evenimentul de lansare, in decembrie anul trecut. Locatia are 3 nivele si este frumos amenajat pentru cei mici. Am scris pe larg aici despre cum este acolo, recent au inceput sa organizeze acolo ateliere si evenimente pentru copii si parinti, puteti afla de pe pagina lor de Facebook mai multe detalii despre programul fiecarei saptamani.

Vrem sa revenim acolo intr-un weekend, sunt curioasa cum se desfasoara lucrurile acum, la cateva luni dupa lansare, locatia mi s-a parut foarte promitatoare.

Adresa: str. Ion Creanga nr. 21 (pagina de Facebook aici)IMG_5239

6. Lill’put

Mi se pare incredibil ca a trecut deja un an de cand am fost prima data la Lill’put, noi am fost unii dintre primii clienti ai locatiei atunci cand s-a deschis. Am scris aici impresiile noastre de atunci, intre timp am mai fost acolo de cateva ori si de fiecare data ne-a placut. Serviciul de baby parking va permite sa lasati copilul acolo pentru cateva ore ca sa profitati de putin timp liber sau puteti merge acolo la unul dintre atelierele pe care ei le organizeaza regulat.

Au o curte mica, iar interiorul este decorat foarte dragut, arata exact ca o casuta primitoare, gandita pentru copii. Noua mereu ne-a placut atmosfera de la Lill’put, linistita si vesela.

Adresa: str. Sergent Major Stefan Sorescu nr. 34 (pagina de Facebook aici)IMG_5240

7. Lumea Copilariei

Aceasta locatie este deschisa recent in Mogosoaia si este realizata in mod similar cu Creanga 21, despre care am scris mai sus. Au acelasi tip de evenimente, pe care le puteti regasi pe pagina lor de Facebook, eu sunt curioasa sa le fac o vizita intr-un weekend, sunt curioasa daca locul arata la fel de bine ca locatia din Bucuresti. Mi se pare o varianta buna de loc unde sa meregm dupa plimbarile prin parcul Mogosoaia, sper sa revin cu impresii in curand.

Daca voi testati locul intre timp m-ar ajuta parerile voastre, noi avem weekend-uri agglomerate in perioada urmatoare si nu stiu cand apucam sa ajungem.

Adresa: str. Prelungirea Colentina nr. 2G (pagina de Facebook aici)

IMG_5241


Cam asa arata lista noastra de locatii pentru copii, ne-am bucura sa descoperim si altele, asa ca daca aveti propuneri le asteptam cu drag. Voi ce locuri ati descoperit si v-au placut?

sursa foto: paginile de Facebook ale locatiilor mentionate

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: