Orice parinte spera ca va fi ferit de situatii de urgenta, dar de multe ori inevitabilul se produce si se ajunge la situatia in care parintele trebuie sa ia masuri urgente pentru a-si ajuta copilul cat mai repede. Din acest motiv este bine sa avem notate cateva numere de telefon la indemana, atat in agenda mobilului, cat si undeva la vedere in casa. Eu le voi pune pe frigider, sa poata fi gasite usor, Uneori copilul ramane cu altcineva acasa si atunci este bine ca oricine se sta cu cel mic sa aiba aceste numere la dispozitie.

Iata lista de numere utile:
– numarul pediatrului copilului (este bine ca oricine sta cu copilul sa poata apela pediatrul in situatia in care se confrunta cu o problema medicala pe care nu o poate gestiona singur)
– numarul Toxapel 021/2106282 sau  021/2106283 (acest numar poate fi apelat in cazul in care copilul a ingerat o substanta periculoasa, iar doctorii care raspund apelurilor dau imediat informatii despre primele masuri de urgenta care trebuie luate si informeaza parintele daca vizita la spital este obligatorie)
– numarul Peditel 1791 (acest numar poate fi apelat non stop pentru orice urgente pediatrice, sfaturile sunt date de doctori de la Cluj si este util pentru o gama larga de situatii)
Pe site-ul Peditel veti gasi o lista cu sfaturi medicale pediatrice pentru diferite situatii commune (cum ar fi febra, constipatia, enterocolita), sunt sfaturi venite de la doctori si astfel le consider mai de incredere decat orice alte surse disponibile pe internet.
– numarul de urgente pediatrice de la Regina Maria (daca sunati la call center-ul Regina Maria 021/9268 si spuneti ca aveti o urgenta pediatrica puteti intra in legatura cu un doctor care este disponibil non stop cu sfaturi pentru orice situatii medicale pot aparea)
– numarul unic de urgenta 112 (pe care cu totii il cunoastem, dar este bine sa fie trecut pe lista)
– numarul camerei de garda a spitalului cel mai apropiat (acest numar este util atat acasa, cat mai ales in concedii prin tara, atunci cand ne aflam intr-un loc pe care il cunoastem mai putin si unde este bine sa stim locatia si numarul de telefon al spitalului cel mai apropiat).

Tot pe lista de numere utile este bine sa trecem adresa noastra, pentru ca daca noi nu suntem acasa si copilul este cu altcineva se poate ca acea persoana sa nu poata da adresa in caz ca cheama salvarea. Chiar si persoanele apropiate care vin des in casele noastre cel mai probabil nu stiu adresa pe de rost, deci este bine sa o aiba la indemana mereu.
Pentru parinti este util sa aiba la indemana o copie a certificatului de nastere al copilului, pentru ca acesta este necesar in cazul unei internari si de multe ori parintii il uita in graba momentului.

Va doresc sa nu fiti nevoiti niciodata sa folositi aceste numere. Eu voi printa curand lista si o voi lipi pe frigider, pentru ca mi se pare un gest simplu, dar care in situatii de urgenta poate face diferenta.

2 thoughts on “Numere utile in caz de urgente pediatrice

  • 11/04/2015 at 2:10 pm
    Permalink

    draga mea Raluca, fie ca sarbatorile Sfintelor Paște sa va gaseasca sanatoși și fericiți, sa va daruiasca pace și liniște sufleteasca, sa va întareasca încrederea și speranța într-un viitor luminos. Învierea Domnului Iisus sa aduca în sufletele tuturor Iubire și Bucurie! Un Paște fericit!

    Reply

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: