Similar Posts

2 Comments

  1. Partea cu ‘De ce ne este greu sa gestionam aceste momente’ mi se pare cea mai importanta. Din moment ce intelegem De ce, putem sa ne intelegem mai bine motivele, sa vedem daca aceste motive se aliniaza cu valorile noastre si sa actionam in consecinta. Uneori, daca nu ne gandim prea mult la motivele noastre, actionam dupa niste ‘reguli’ straine noua si in care nu credem de fapt. Un exemplu de ‘regula’ stupida e ca un copil este rasfatat sau needucat daca plange in strada.

    1. Ai mare dreptate! Pe mine m-a ajutat mult sa imi dau seama ca eu aveam o problema cu acceptarea plansului si trebuia sa ma “vindec” emotional ca sa pot fi pe deplin alaturi de copilul meu! Apoi parca nimic nu mi-a mai umbrit convingerea ca este corect sa fiu alaturi de el in timpul tantrumurilor si mi-a fost mult mai usor sa ii arat empatie intr-un mod autentic si sincer.
      Tare m-as bucura sa dispara toate mentalitatile acelea invechite cu copii “”rasfatati”, dar din pacate cred ca mai avem de parcurs un drum lung pana acolo…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *