Pe parcursul trimestrului trei de sarcina am cautat un loc unde sa facem cursurile de puericultura, iar dupa mai multe cautari am ales Centrul 9 luni, pentru ca mi s-a parut cea mai buna varianta.
Cursurile se fac la sediu, undeva in apropiere de centrul vechi si se fac pe parcursul a doua zile, in weekend de obicei. In prima zi cursul a fost tinut de o doctorita pediatru care ne-a vorbim despre cum sa ingrijim bebelusul, iar a doua zi un doctor anestezist ne-a vorbit despre nastere si acordarea primului ajutor unui bebelus in diferite situatii care pot aparea.
La curs am discutat despre mai multe subiecte.

1. Primele zile de viata
2. Elemente de ingrijire
3. Alimentatia mamei +bebelusului, diversificarea
4. Dezvoltarea psihologica  a bebelusului
5. Vaccinurile
6.Mini ghid de prim ajutor bebe
7. Anestezia la nastere

Am putut pune intrebari si ni s-a raspuns clar, poate ne-ar fi placut mai multe informatii practice, dar in total a fost utila participarea la cursuri. Un alt lucru bun a fost ca Tati a primit dupa curs un certificat care i-a permis sa stea cu noi trei saptamani dupa nasterea lui bebe, comparativ cu doar o saptamana cat ar fi avut fara cursuri.
Cursul ne-a costat 250 lei de cuplu si credem ca au fost o alegere buna pentru ca am invatat mai multe lucruri folositoare. Pentru mai multe informatii cel mai bine cautati direct pe site-ul lor, unde se gasesc de asemenea alte cursuri pentru perioada sarcinii, daca vi se par tentante.
Orice curs alegeti este bine sa participati la un program de instruire pentru ingriirea bebelusului, pentru ca ne ajuta sa scapam de o parte din intrebarile care apar pe parcursul sarcinii legate de cum ne vom descurca cu un bebe mic. Spor la cursuri si va doresc sa aflati cat mai multe lucruri care sa va foloseasca in practica mai apoi.

 

Tagged on:

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: